bbc

Criza guvernamentală din România, adâncită după semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de revocare din funcţie a lui Dan Nica, are ecouri şi în presa internaţională. Wall Street Journal şi BBC scriu că Guvernul de la Bucureşti a căzut, după ce miniştrii social democraţi au demisionat în bloc.

"Coaliţia de guvernare din România s-a prăbuşit joi, după ce miniştrii social democraţi au demisionat în semn de protest faţă de demiterea Ministrului de Interne" scrie Wall Street Journal, care îl citează pe liderul PSD, Mircea Geoană.

Jurnaliştii de la Reuters notează faptul că preşedintele Băsescu a semnat revocarea din funcţie a Ministrului de Interne, "adâncind astfel impasul în care se găseşte coaliţia de guvernare, fapt care poate duce la căderea guvernului".

Şi USA Today anunţă colapsul executivului român, după ce unul dintre partidele de la putere a părăsit coaliţia.



Si dupa cum era de asteptat a picat si guvernul lui Boc.

Rezultat oficial: moţiunea de cenzură a fost aprobată cu 254 de voturi "pentru". Senatul şi Camera Deputaţilor au aprobat astăzi, cu 254 de voturi, moţiunea de cenzură "11 împotriva României", demers iniţiat de PNL şi UDMR, susţinut de PSD şi contestat de PDL la Curtea Constituţională. Guvernul Emil Boc a căzut. Este prima dată după 1989 când un guvern a căzut prin moţiune de cenzură.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu