docomo-wood-mobile-phone

NTT DoCoMo prezintă un nou prototip de telefon mobil din lemn.. Prototipul a fost creat în colaborare cu Sharp Corporation, Olympus Corporation şi "More Trees", un proiect de reîmpădurire fondat de muzicianul Ryuichi Sakamoto .

Corpul din lemn numit si Touch Wood are excelente caracteristici de durabilitate şi rezistenţă la apă, insecte si mucegai mulţumita procesului de compresie treidimensională dezvoltat de Olympus Corporation. Lemnul natural conventional, nu este potrivit pentru utilizare în calitate de carcasa de telefon mobil, deoarece acesta are tendinţa de a se uza repede.

Fiecare telefon Touch Wood are caracteristici si modele distinctive. Nu sunt folosite culori si vopseluri artificiale,astfel incat chiparosul isi pastreaza aspectul si aroma accestuia initiale.Lemnul are de asemenea o stralucire atractiva care este creata in timpul procesului de comprimare.

Telefonul Touch Wood este facut din surplusul de lemn care este taiat in timpul actiunilor de subtiere a padurilor. Aceasta noua intrebuintare comerciala a lemnului, care in mod normal are aplicatii limitate, ajuta la conservarea altor resurse lemnoase. Până în prezent, Touch Wood a folosit de lemn din pădurea Shimanto Kochi din Japonia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu